Tutorials

Hvordan bruke photoshop actions

Photoshop Actions er en lett måte å legge på effekter på bildene. Nå skal jeg vise hvordan man bruker photoshop actions på ett bilde. Man må selfølgelig ha ett bilde oppe i photoshop, og du må ha lastet ned en photoshop action du skal bruke. Du kan f.eks. laste ned noen HER.

1. Om du ser på den nederste menyen til høyre, kan du se at der står Layers, History, Channels, Paths og Actions. Du må trykke på Actions. Om du ikke har denne menyen, eller desse knappene, så må kan du prøve å endre på der det står "Essentials". 

(Du får mest sannsynlig ikke opp den samme meny, men en meny som er tom. Jeg har en meny som der det står litt actions i, fordi jeg har gjort dette mange ganger før.)
 


2. For å "importere" actions til photoshop, må du trykke på pilen med en slags meny ved siden av seg.
Da får du opp en slags meny, der du får forskjellige valg. Når du trykker på "Load Actions..." får du opp enten nedlastninger, bilder eller noe annet. Da må du finne frem og dobbeltrykke på den actionen du lastet ned.

3.  Nå får du en ny Action i Actionmenyen, og da kan man bruke dette på bildet ved å markere den actionen du skal bruke og trykke på play knappen. Om den ligger i en mappe, må du trykke på den lille pilen ved siden av mappeikonet, tykke på actionen under der igjen, og så trykke på play knappen. Da blir bildet automatisk redigert. Før og etter! Dette er selfølgelig avhengig av hvilken action du brukte.


 

Sara Helen Haram

Hei! Nå har du klikket deg innom min blogg. Jeg blogger for det meste om fotografi. Jeg elsker å ta bilder, har holdt på med fotografi i ca.4 år nå. Ellers går jeg andre året på Medier og kommunikasjon. Om det er noe annet, så er det bare å spørre! Kommenterer som regel alltid tilbake!FØLG MEG

hits