Spørsmål

Spørsmålsrunde - Svar #1

Fototips?

Har hatt litt fototips på bloggen, du finner dem i sidebaren under fototips! Jeg skal skrive flere, men da må dere gi hint på hva dere ønsker å bli tipset om.

Hva er inspirasjonen din når du tar bilder?

Enten så har jeg funnet inspirasjon på weheartit, deviantart eller andre sider, eller så tar jeg egentlig bare med meg kameraet ut og tar bilder. Ellers leter jeg etter photoshop tutorials på nettet, og finner inpirasjon der. Jeg finner også mange fototips på andre fotoblogger!

Når begynte du å ta bilder?

Jeg har alltid likt å ha kameraet i hendene, men jeg begynte skikkelig å ta bilder når jeg var ca. 12 år. 


Hvem er dine favoritt fotoblogger ?

fotoogwebdesign.blogg.no

fotomaritas.blogg.no

marenviks.blogg.no

titt.blogg.no

sofiesund.com

suherdni.wordpress.com 

 

Hvem ser du opp til?

Det må nok bli mammaen min og tanten min Elisabeth❤ Mamma stiller alltid opp, og er der alltid for oss. Hun sørger alltid for at alle rundt henne har det bra, og tenker først på andre før hun tenker på seg selv. Med andre ord; hun er snill, vakker og en utrolig støttende person. Tanten min har tatt meg med på utrolig mange reiser, og en person jeg alltid kan få tips og råd fra. Derfor ser jeg opp til desse!


Hvis du kunne forandret verden med en ting, hva hadde det vært?

Hmm, utrolig vanskelig spørsmål. Måtte vært mat til alle, null krig og null dyremisshandling!

 

Hvilket kamera  bruker du?

Bruker canon EOS 650D!

 

 Hva SKAL du få gjort iløpet av 2014?

- Ta en slik piercing:oog ta masse bilder! Haha, ikke mye jeg skal få gjort, men jeg tar det som det kommer!

 

 

Visst du fikk en gratis reise, hvor ville du dratt?

Hmm, tror jeg ville valgt Maldivene, Bora Bora eller New York!Hva er det beste ved å blogge?

Det beste med å blogge er å dele bilder og ord med mine kjekke lesere! Også det å få tilbakemeldinger. 

 


Ditt beste minnet av 2013?

Må nok bli Bulgaria i sommer. Elsker å reise!


 

Hva vil du etter vgs?

Det er utrolig vanskelig ennå, så jeg er fortsatt ikke sikker. Skal jo gå media i ett år til (siste året) så kanskje jeg finner ut da! Har tenkt litt på å ta ett friår, så begynne på høyskole (tenkte fotoskole) for da kunne jeg tjent opp litt penger først så eventuelt flytte nærmere skole. Men som sagt, fortsatt usikker!

 

Hva er det beste med å gå media?

Det beste med meida er å gå i klasse med folk som intresserer seg for det samme for deg, og at man får så mange kjekke oppgaver! Også det at det ikke er så mye lekser og ikke så tungt arbeid i forhold til studiespess. Får også studiekompetanse, så det er jo ett stort pluss!
Resten av svarene kommer så fort det kan!

Spørsmålsrunde


Siden jeg er ganske dårlig til å oppdatere bloggen, så tenkte jeg å kjøre i gang en spørsmålsrunde! Spørr om det du vil, kommer til å svare på det meste. Skal svare når jeg synes det er nok spørsmål, og jeg har tid!

Noen spørsmål

 

Har fått noen spørsmål i det siste, så jeg tenkte å samle de i ett innlegg!


Hvilket kamera bruker du til å ta bildenene med? 

Jeg bruker Canon EOS 650D til å ta bilder med. Er veldig fornøyd med kameraet, veldig lett å ta selvportretter med siden det har flippskjerm, hihi! Hvor får du inspirasjonen din ifra?

Det er veldig forskjellig egentlig! Når det er snakk om fotografi, får jeg bare noen ideer i hode noen ganger, om det er snakk om litt mer kreative bilder kunne jeg ha sett noe inpirerende på nettet, eller så er det bare helt enkle bilder fra min hverdag. Det beste er å ha en liten ide i hodet om hvordan bildene vil se ut, for å så gå ut å ta noen bilder.

Hvilket objektiv har du brukt på portrettbildet?  

På det fotografiet brukte jeg 50mm 1.4 USM. Bruker det objektivet veldig ofte, er veldig bra å bruke til portrettbilder, og ellers andre bilder du vil ha uklar bakgrunn på. Grunnen til at man kan få uklar bakgrunn på det, er at man kan ha høy blenderåpning som gir inn mye lys i objektivet. Da får man en slags blurry bakgrunn, og man kan også få noe som er kalt "bokeh". 

Hvilket redigeringsprogram bruker du?

 
Jeg tar som regel bilder i RAW-format som gjør at jeg kan endre hvitbalansen etterpå. Når jeg skal redigere bildet, åpner bildet seg, og jeg får opp en slags redigeringsboks der jeg endrer skarphet, kontrast, hvitbalansen osv. Man kan gjøre dette i Adobe Bridge. Etterpå redigerer jeg annet i Adobe Photoshop CS6. 

 

Kan du lage ett innlegg med hvilke innstillinger du som regel bruker?

Kan legge ut fototips, der jeg forklarer hvilke effekter som kommer av hvilke innstillinger. Da blir det lettere for dere å velge hva dere skal stille inn kameraet på! Bruker forskjellig på hvert bilde, så blir litt vanskelig. Men om dere lurer på ett spesifik bilde er det bare å spørre! 

Kan du lage ett innlegg om fototips?

 Ja, det kan jeg sikkert etterhvert!


Ellers kan dere finne kamerautstyret mitt HER 


Noe annet dere lurer på? :D 

Sara Helen Haram

Hei! Nå har du klikket deg innom min blogg. Jeg blogger for det meste om fotografi. Jeg elsker å ta bilder, har holdt på med fotografi i ca.4 år nå. Ellers går jeg andre året på Medier og kommunikasjon. Om det er noe annet, så er det bare å spørre! Kommenterer som regel alltid tilbake!FØLG MEG

hits