Redigering

Hvordan få bildene dine til å se bedre ut

Tenkte jeg skulle skrive om hvordan jeg redigerer hverdagsbildene mine, og hvordan du kan få bildene dine til å se bedre ut. Dette var ett ønske fra dere lesere, som jeg synes var en god ide!

Først vil jeg bare kommentere at jeg ikke redigerer bildene mine helt likt hver gang, men at jeg varierer det veldig fra hvilket lys det er på bildene, og hvilke kamerainnstillinger jeg har brukt. En redigeringsmåte ser ikke like bra ut på alle bilder! Noen vil sikkert si at redigering er juks og en dum ting å gjøre, men jeg tenker at det er greit å få opp kontraster, fargene og fremheve det i ett bilde. Jeg ser på redigering som en sjangse til å fremheve, ikke jukse! De fleste bilder er bedre med litt (IKKE for mye) redigering, synes jeg.

Noen før/etter bilder:Ser dere forskjellen? De bildene til venstre er kanskje ikke så spennende, men når man forsterker fargene og lyset blir de mye bedre!


Så på videoene under viser jeg hvordan du redigerer dette bildet:Før - Redigering i pixlr.com/editor - Redigering i Photoshop


Under har jeg laget to videoer, en for de som redigerer i Photoshop, den andre for de som ikke har programmet, og kan redigere på http://pixlr.com/editor/ 

PhotoshopPixlr

Håper dere likte innlegget! Brukte lang tid på å lage det, haha! 


- Noe annet du vil kunne om redigering?

Lage headere?

Vurderer å begynne å lage bloggheadere. Har fått den nyeste Adobepakken fra skolen, og elsker å sette sammen og redigere bilder i photoshop. Har laget noen headere bare for å vise, bare sånne toppbloggerheadere da;


Er ikke de beste headerene jeg kan lage da, desse brukte jeg kanskje 5 minutter på, bare for å vise... 

MEN til poenget, kan begynne å lage gratis headere til folk, om de ønsker det! Kanskje jeg begynner å lage bloggdesign etterhvert også, men må lære meg mer om HTML koder ogsånt... 

Noen som ønsker seg ny header? Om jeg skal lage, børr det helst være bra bildekvalitet på bildene. Gjerne ta med ønsker om hvordan den skal se ut, hvilke farger eller fonter jeg skal bruke, osv. :-D 

Hvordan jeg redigerer sorthvitt bilder

Fikk ett spørsmål om jeg kunne vise hvordan jeg redigerer vanlige bilder og sorthvitt bilder. Denne gangen skal jeg vise hvordan jeg redigerer sorthvittbilder, så kan jeg heller vise vanlig farge bilde en annen gang. 

 Det er litt vanskelig å vise hvordan jeg redigerer sorthvitt bilder, nettop fordi jeg redigerer dem annerledes hver gang. Ikke alle bilder passer eksakt med alle redigeringstyper heller, derfor blir det vanskelig å vise hvordan jeg redigerer bildene mine i sorthvitt. MEN jeg kan vise eksempler og tips til å redigere sorthvitt bilder!

Jeg er absolutt ingen proff, men dette er ett godt tips for å redigere sorthvitt bilde: 

 

HA RØDT OG GRØNT I BILDET

Altså, du kan ikke bare ha på sorthvitt på ett bilde, så er du ferdig. Du må ha opp kontrasten og gjøre skyggene mørkere. Om man ikke gjør det, så blir bildet kjedelig. Man finner ikke dybden i bildet, og bildet blir mye finere om man forsterker "fargene" litt. Men IKKE for mye! Det kan ødelegge detaljene i bildet. Jeg synest det er veldig enkelt å redigere bilder når de er i sorthvitt, for da trenger man ikke å passe på så mye. Dette lærte jeg da jeg jobbet i fotostudio, så jeg vet at fotografer også gjør det.

eksempel:

Man ser at det øverste bildet er mye penere å se på, enn det nedom. Det første bildet har jeg redigert "fargene" på, og det andre bildet har jeg bare satt til sorthvitt. Man kan se at det er stor forskjell!


Jeg bruker Adobe Brigde CS 5.1 og Adobe Photoshop CS 5.1 til å redigere alle bilder. 

Jeg kan sette inn flere tips til å redigere sorthvitt bilder her, om jeg kommer på noen flere! I dette øyeblikket er det bare dette tipset jeg kommer på... Om jeg kommer på flere tips, sier jeg ihvertfall fra! :-)


Noen andre tips/tutorialer jeg kan vise? 


 
 

Før og etter - RedigeringBildene er redigerte i Adobe Photoshop CS5.1 og Adobe Brigde CS5.1. Kollasjen er laget i Picmonkey.

Tenkte å dele 3 bilder, der jeg viser hvordan bildet så ut før, og hvordan det så ut etter jeg redigerte det. 

Har forresten tenkt til å lage en photoshop tutorial, men jeg er ikke sikker på hva tutorial jeg skal lage.... Tenkte litt på å vise hvordan jeg fikser øyner, vii får see! :) 

Sara Helen Haram

Hei! Nå har du klikket deg innom min blogg. Jeg blogger for det meste om fotografi. Jeg elsker å ta bilder, har holdt på med fotografi i ca.4 år nå. Ellers går jeg andre året på Medier og kommunikasjon. Om det er noe annet, så er det bare å spørre! Kommenterer som regel alltid tilbake!FØLG MEG

hits