oktober 2013

MagicRedigert i Photoshop CS6. 

Da er den første uka etter høstferien ferdig! Ukene suser bare forbi. Deilig med helg ivertfall, i tillegg til at vi har fått en oppgave på skolen frem til desember som er både kjempekjekk og koselig. Kan sikkert fortelle når vi nærmer oss den måneden. Neste helg skal jeg i barnedåp også, så da blir det pittelitt reising på meg også! 

Satt å redigerte i photoshop, litt annerledes enn de bildene jeg bruker å legge ut. Synes det ble kult, og skal prøve å ta flere slike bilder!

 

-Hva synes du om bildene?

#photoshop #redigering #foto #fotografi 

Høstfarger


Skikkelig fint vær i dag, så da tok jeg med kameraet ut en tur! Høsten er her for fullt, og jeg begynner på skolen igjen på mandag.. Heldigvis er det ikke lenge igjen til neste ferie! 
I går var jeg litt på Deviantart og såg på mange inspirerende portrettbilder, så kanskje jeg skal poste noen her på bloggen senere? 

Venninna mi Ane startet forresten blogg for en liten stund siden, og da må dere gjerne klikke innom bloggen hennes en tur HER!

-Hva synes du om bildene?


Forresten: Holder på å lage design til http://aniiika.blogg.no/ nå, men dette blir det siste jeg lager gratis. Kan tilby å lage design til dere for 100-200 kr, spørs veldig på hvordan du vil ha det.


#høst #høstfarger #foto #fotografi #hverdag


Noen fototips

Noen av dere har ønsket noen fototips fra meg, så nå bestemte jeg meg for å gi noen tips! Jeg er absolutt ingen profesjonell, men jeg har jo fotografert en god stund, i tillegg til å ha lært en del på skolen siden jeg går medier og kommunikasjon. Hope u like it!

 

- Komposisjon/plassering

Ett tips er å ikke alltid plassere motivet i midten. Man tenker at om man plasserer motivet i midten, kan det bli spennende, men i mange tilfeller skjer det motsatte. Om du plasserer motivet ditt litt i siden kan det virke mer spennende og mer intressant. Google også opp "the golden rule photography" eller "det gyldne snitt foto" for flere tips og eksempler.

- Ikke ha forstyrrende element i bakgrunnenPrøv å få motivet mest mulig frem, og ikke tingene i bakgrunnen. Du kan ha en enkel bakgrunn, eller du kan bruke høy blenderåpning, eller med andre ord; uskarp bakgrunn. Har laget ett innlegg om fototips HER om du vil lese mer om det.


Eksempel på hva som er dårlig og hva som er bra. På bildet til venstre ser man at bakgrunnen forstyrrer, mens bildet til høyre er det fokus på blomstrene og ikke bakgrunnen.

- Bruk det naturlige lyset så mye som muligNår man fotograferer hverdagslige bilder, kan man utnytte det naturlige lyset mest som mulig. Om man bruker den medfølgende blitsen på kameraet, skaper blitsen unaturlige skygger og hardt lys, og det blir ikke ett spennende bilde. Jeg har faktisk ikke brukt blitsen på kameraet (Annet enn nå da, siden jeg skal vise ett eksempelbilde). Jeg kunne like godt hatt ett kamera uten blits! Om du absoultt må ha blits, kjøp deg en ekstern blits som peker opp mot taket og ned til motivet igjen. Da skaper den ekserne blitsen naturlige skygger og lys ovenfra, da blir det mye bedre! Har selv en eksern blits, og merker at bildene blir mye bedre da.

 
Eksempel. Til venstre har jeg brukt blitsen som er på kameraet, men til høyre har jeg brukt det naturlige lyset. Man kan se at på det bilde til høyre er det mer naturlige og avslappende lys og skygger. Men til venstre kan man se at det er mye unatrulig lys.


-Noen tips dere vil vite til neste gang?

Today


I dag er en slik slappe-av dag der jeg egentlig ikke har gjort noe. Deilig å kunne slappe litt av siden jeg har ferie! 
Har også fått ryddet rommet litt selv om det er en del jeg har igjen. Senere skal jeg til typen, så dette blir en fin onsdag!Hadde en gul frokost, haha


Noen av tingene jeg fikk med meg hjem i går
-Har du hatt en fin dag så langt?

Tirsdagsmorgen

Haha, ser jo helt forskrekket ut jo.


God morgen! 

Har nettopp spist frukost, og nå skal jeg snart begynne på ett nytt design til http://aidana.blogg.no/ ! Skikkelig høstvær i dag, kaldt og grått ute, så da blir der kos å sitte inne og kode design! I like.

Senere skal jeg og familien på Moa og se i butikker, så det blir kos! 


-Hva synes du om bildene?

- Hva skal du i dag? 

 

Nytt design til Future og meg selv!
I det siste har jeg hatt litt tid siden jeg har fått høstferie, og da har jeg laget nytt design til både frida (future.blogg.no) og meg selv! Frida sendte meg en mail og spurte om jeg kunne lage, så jeg tenkte hvorfor ikke? Har lært diverse koder og slikt på skolen, og nå føler jeg at jeg får til HTML og CSS ganske bra. Frida ville ha ett lyserosa design med meny og slikt, så da fikset jeg det. Er litt usikker på om jeg skal lage til flere om noen vil ha, eller om jeg skal begynne å ta betalt når jeg har tid.. Det tar meg nemlig litt tid og slikt på å lage ett design, så jeg vet ikke helt ennå.

Ble veldig fornøyd med resultatene til slutt, men noen ting på mitt design på endres på da. 

 - Hva synes du? 

#bloggdesign #HTML #CSS #design

Høstferie


Så fikk jeg også høstferie! Kjente at jeg trengte en pause nå, så det er godt! 

I dag startet jeg dagen med å ta med meg kameraet ut en liten tur, må jo ikke gå glipp av de fiiine høstfargene! 

 

-Har du høstferie nå?

#høstferie #høst #foto #natur 

Sara Helen Haram

Hei! Nå har du klikket deg innom min blogg. Jeg blogger for det meste om fotografi. Jeg elsker å ta bilder, har holdt på med fotografi i ca.4 år nå. Ellers går jeg andre året på Medier og kommunikasjon. Om det er noe annet, så er det bare å spørre! Kommenterer som regel alltid tilbake!FØLG MEG

hits