august 2012

Foto - SolnedgangCanon EOS 400D     |     18-55mm     |  Bildet er tatt på Polen/Tyskland turen i 10ende klasse

Første skoledagI dag var den første dagen min på Vidergående skolen. Det ser ut som det blir et positivt år, som jeg kommer til å like. Har en følelse på at dette året kommer til å gå ganske bra.
Klassen min så ut til å være veldig grei, samme med læreren! Fikk til og med sjokolade med læreren, da er det ikke akkuratt vanskelig å få godt førsteinntrykk! :D

Kom ikke i klasse med så mange jeg kjendte fra før av, men får satse på at vi blir kjendt med nye mennesker! :-) Gleder meg allerede til media timene og innleveringene!
 

Hvordan jeg redigerer sorthvitt bilder

Fikk ett spørsmål om jeg kunne vise hvordan jeg redigerer vanlige bilder og sorthvitt bilder. Denne gangen skal jeg vise hvordan jeg redigerer sorthvittbilder, så kan jeg heller vise vanlig farge bilde en annen gang. 

 Det er litt vanskelig å vise hvordan jeg redigerer sorthvitt bilder, nettop fordi jeg redigerer dem annerledes hver gang. Ikke alle bilder passer eksakt med alle redigeringstyper heller, derfor blir det vanskelig å vise hvordan jeg redigerer bildene mine i sorthvitt. MEN jeg kan vise eksempler og tips til å redigere sorthvitt bilder!

Jeg er absolutt ingen proff, men dette er ett godt tips for å redigere sorthvitt bilde: 

 

HA RØDT OG GRØNT I BILDET

Altså, du kan ikke bare ha på sorthvitt på ett bilde, så er du ferdig. Du må ha opp kontrasten og gjøre skyggene mørkere. Om man ikke gjør det, så blir bildet kjedelig. Man finner ikke dybden i bildet, og bildet blir mye finere om man forsterker "fargene" litt. Men IKKE for mye! Det kan ødelegge detaljene i bildet. Jeg synest det er veldig enkelt å redigere bilder når de er i sorthvitt, for da trenger man ikke å passe på så mye. Dette lærte jeg da jeg jobbet i fotostudio, så jeg vet at fotografer også gjør det.

eksempel:

Man ser at det øverste bildet er mye penere å se på, enn det nedom. Det første bildet har jeg redigert "fargene" på, og det andre bildet har jeg bare satt til sorthvitt. Man kan se at det er stor forskjell!


Jeg bruker Adobe Brigde CS 5.1 og Adobe Photoshop CS 5.1 til å redigere alle bilder. 

Jeg kan sette inn flere tips til å redigere sorthvitt bilder her, om jeg kommer på noen flere! I dette øyeblikket er det bare dette tipset jeg kommer på... Om jeg kommer på flere tips, sier jeg ihvertfall fra! :-)


Noen andre tips/tutorialer jeg kan vise? 


 
 

Skolestart

Første skoledag i morgen, og kjenner at jeg begynner å bli nervøs.. Nye skole og ny klasse er rart å tenke på, rart at jeg ikke skal gå i klasse med denne herlige gjengen lenger;
Håper på å få komme til en klasse der vi har godt miljø.. Synest at godt klassemiljø er viktig for en klasse :)

Ellers så skal jeg gå på Akademiet Vidergående skole i Aalesund. Gleder meg også litt, fordi jeg skal gå media, tror den linjen kommer til å passe meg bra ! :)
Så da gjenstår det å stå opp tidelig for å ta buss og båt, haha :)


Har du begynt på skole? 

Foto - Converse


           Canon EOS 400D      |          50mm  f/1.4 USM     

Sommer

Foto - Togbane i Auswitch
Canon EOS 400D    |    18-55mm    |      Bildet er tatt i Auswitch konsentrasjonsleir..

Bilder - Kutoppen

Bildene er tatt på Kutoppen i Kristiansand Dyrepark :-)Før og etter - RedigeringBildene er redigerte i Adobe Photoshop CS5.1 og Adobe Brigde CS5.1. Kollasjen er laget i Picmonkey.

Tenkte å dele 3 bilder, der jeg viser hvordan bildet så ut før, og hvordan det så ut etter jeg redigerte det. 

Har forresten tenkt til å lage en photoshop tutorial, men jeg er ikke sikker på hva tutorial jeg skal lage.... Tenkte litt på å vise hvordan jeg fikser øyner, vii får see! :) 

Sommerbyen

Foto - Sofia


Canon EOS 400D     |      50mm f/1.4 USM      |   Bildet er tatt i Fårrup Sommerland i Danmark

Aushwitch - bilderBildene er tatt i Auswitch i Polen.

Foto - FlammerCanon EOS 400D   |    50mm  f/1.4 USM     |    Bildet er tatt på Sankthansaften

Gran Canaria

Så gjennom bilder fra Gran Canaria turen, som jeg og familien min var på i påsken, og tenkte jeg skulle dele dem..
Lengter faktisk etter sol, selv om det er sommer.. Været på sunnmøre er ikke akkurat noe å skryte av...

Hotellet vi lå på hette Riviera Marina, og var helt greitt. Hotellet ligger i playa del Cura.  Var Spar butikk i nærheten, og noen resturanter. Ellers var vi på kamelriding og offroad, helt klart en opplevelse for livet! Vi dro også til en svær strand med sand fra Karibien (?). Veldig irriterende med sånne selgere, gikk faktisk ikke an å gå inn i byen, uten å bli mast på.. Men sånn er det!
Er ikke alle bildene jeg har giddet å fikset på enda, så det kommer sikkert mer etterhvert.. 


Weheartit

 

//Alle bildene er fra Weheartit, og er linket.

07.08.2012

I sommer har jeg vært i Kristiansand sammen med kjærsten og familien hans.

Vi var på besøk i Kristiansand DyreparkKjørte gocart i Norges største gocarthall (?)Så på Kapteinsabeltann showDro på dagstur til Danmark, og besøkte Fårup Sommerland. (Bildet er av Stephanie og Victoria)
 


Spiste vannmelon.. Denne var 14 kg!


Så har jeg tatt mange bilder av søte Sofia.. :) 


Har tenkt til å dele flere bilder her på bloggen, men da kommer jeg i såfall til å dele opp innleggene etter det vi gjorde :) 


Sara Helen Haram

Hei! Nå har du klikket deg innom min blogg. Jeg blogger for det meste om fotografi. Jeg elsker å ta bilder, har holdt på med fotografi i ca.4 år nå. Ellers går jeg andre året på Medier og kommunikasjon. Om det er noe annet, så er det bare å spørre! Kommenterer som regel alltid tilbake!FØLG MEG

hits