mars 2013

Unblogged

 


-Hva syns du om bildene?

Ett fototips - blurry bakgrunn

 

Dere har spurt etter noen fototips fra meg, så da gir jeg dere det!  


Høy blenderåpning = blurry bakgrunn og/eller bokeh

Når jeg skal ta bilder, bruker jeg nesten alltid å ha høy blenderåpning. Blenderåpning vil si hvor mye lys du slipper inn til kameraet. Om du bruker manuell innstilling på kameraet ditt, så kan du stille inn noe som mest sannsynelig står som "f", det er blenderåpningen. Må også si at dette er en slags omvendtgreie! For høyt blendertall (blurry bakgrunn) = f.eks. tallene 3.0 og mindre ( f.eks. 1.4). Lavt blendertall (ikke blurry bakgrunn) = f.eks 16.0. Så om du skal ha blurry bakgrunn, kan du ha for eksempel ha 2.9 i f, om du vil omvendt kan du bruke for eksempel 11 i f. 


Til mindre tall, til mer lys får du inn


Her har jeg laget til ett eksempel! Det første bildet har blendertallet 9, mens det andre har blendertall 1.4. Man kan se på det andre bildet at bakgrunnen er uskarp, dette fordi jeg har brukt høyt blendertall.Den linsa du kanskje har fått med kameraet gir deg kanskje ikke muligheten til å veldig blurry bakgrunn så om du vil utnytte det mer, kan for eksempel kjøpe en 50mm linse. Den billigeste 50mm linsen gir deg mulighet til å gå opp til 1.8 i blenderåpning, som gir deg lyse bilder med blurry bakgrunn. Den er ikke så dyr heller, tror den koster rundt 800 kr! 

Høy blenderåpning gir deg muligheten til å få frem objektet ditt mer, med å blurre ut bakgrunnen.


Om det er andre lys i bakgrunnen kan du også så en slags bokeheffekt. Bokeh er som noen "rundinger" i bakgrunner. Selv syns jeg dette er nydelig! 


Håper dette var forstårlig!

-Vil dere ha flere fototips? 
-Hva vil du eventuelt ha fototips om? 

Aalesund

 I dag var jeg med familien min til Aalesund en tur. Vi var på atlanterhavsparken, fjellstua og til slutt spiste vi pizza på peppes. Fikk også holde en slange som jeg har lyst til lenge! hihi

-Hva har dere gjort i dag?

Hvilket bilde likte du best?
Sorthvitt eller farger?

Har forresten tenkt å lage ett innlegg om fototips/innstillinger, noen som er interesserte?

Linkerunde!

 
Siden jeg har fått mange lesere i det siste, så tenkte jeg å ha en linkerunde på bloggen! Kanskje du får noen nye lesere? 
 Skal linke 3 blogger, og kommer til å legge med noen bilder og legge inn litt info om bloggene! :)


Det eneste du trenger å gjøre er:

-Legge igjen en kommentar  (husk å oppgi bloggadressen!)
- Like facebooksiden min HER

Dere må gjøre desse tingene for å bi med! 

Lykke til! ♥ Kommer til å trekke 3 blogger når jeg føler for det! 

 

Skjærtorsdag

 

Nå sitter jeg og Embla og slapper av på denne herlige morgenen. I dag skal vi kanskje gå en tur med Lotta (hunden min på bildene), så skal vi bare slappe av og kose oss! Kanskje vi tar noen nye bilder også! :D 


Dere må ha en fin dag videre lesere!

Lik gjerne min facebook side HER for flere oppdateringer og bilder!! 

Beautiful Embla


Nå har jeg overnatting av Embla, og vi koser oss! Senere skal vi bade i jakkuzi, koos! 
Tok noen bilder ute av henne isted, se så nydelig hun er!♥ Stikk gjerne innom bloggen hennes HER!

Var forresten ei jente som har brukt gratisdesignet jeg har laget, så lagde jeg header til henne. Aleksandra! Stikk innom bloggen hennes HER for å se det nye designet og headeren!


-Hva skal dere gjøre i kveld? 
- Hva syns dere om bildene? 
 
Ha en fin kveld videre!
!

Noen spørsmål

 

Har fått noen spørsmål i det siste, så jeg tenkte å samle de i ett innlegg!


Hvilket kamera bruker du til å ta bildenene med? 

Jeg bruker Canon EOS 650D til å ta bilder med. Er veldig fornøyd med kameraet, veldig lett å ta selvportretter med siden det har flippskjerm, hihi! Hvor får du inspirasjonen din ifra?

Det er veldig forskjellig egentlig! Når det er snakk om fotografi, får jeg bare noen ideer i hode noen ganger, om det er snakk om litt mer kreative bilder kunne jeg ha sett noe inpirerende på nettet, eller så er det bare helt enkle bilder fra min hverdag. Det beste er å ha en liten ide i hodet om hvordan bildene vil se ut, for å så gå ut å ta noen bilder.

Hvilket objektiv har du brukt på portrettbildet?  

På det fotografiet brukte jeg 50mm 1.4 USM. Bruker det objektivet veldig ofte, er veldig bra å bruke til portrettbilder, og ellers andre bilder du vil ha uklar bakgrunn på. Grunnen til at man kan få uklar bakgrunn på det, er at man kan ha høy blenderåpning som gir inn mye lys i objektivet. Da får man en slags blurry bakgrunn, og man kan også få noe som er kalt "bokeh". 

Hvilket redigeringsprogram bruker du?

 
Jeg tar som regel bilder i RAW-format som gjør at jeg kan endre hvitbalansen etterpå. Når jeg skal redigere bildet, åpner bildet seg, og jeg får opp en slags redigeringsboks der jeg endrer skarphet, kontrast, hvitbalansen osv. Man kan gjøre dette i Adobe Bridge. Etterpå redigerer jeg annet i Adobe Photoshop CS6. 

 

Kan du lage ett innlegg med hvilke innstillinger du som regel bruker?

Kan legge ut fototips, der jeg forklarer hvilke effekter som kommer av hvilke innstillinger. Da blir det lettere for dere å velge hva dere skal stille inn kameraet på! Bruker forskjellig på hvert bilde, så blir litt vanskelig. Men om dere lurer på ett spesifik bilde er det bare å spørre! 

Kan du lage ett innlegg om fototips?

 Ja, det kan jeg sikkert etterhvert!


Ellers kan dere finne kamerautstyret mitt HER 


Noe annet dere lurer på? :D 

Happy Tuesday

 

Etter at jeg kom hjem fra kjærsten min i går, logget jeg på blogg og fikk sjokk! Hadde fått 21 nye kommentarer fra dere, pluss litt over 100 lesere! Dette er kanskje noe som skjer hver dag med dere, men ikke med meg! Ble kjempeglad, utrolig gøy å høre deres komplimenter på bildene mine! Dere skal alle få kommentarer tilbake, men det kan ta litt tid, men jeg lover! :) Skal også få prøve å tatt noen nye bilder i dag. Har også fått litt spørsmål i det siste, så kan lage ett innlegg der jeg svarer på de :) 

Ha en nydelig tirsdag videre! 

-Hva skal dere i dag?
-Hva syns du om bildene?

God morgen!

 


God morgen! 

Våknet sånn ca. klokken 8 i dag, fikk ikke til å sove mer.. Sykt irriterende, tenker at jeg er vandt til å stå opp klokken 6, så jeg står opp tidlig å feriene og helgene også.. Det er vertfall sol ute, igjen! Er så herlig med vårfølelse. Snøen smelter også forhåpentligvis bort også snart. I dag skal jeg bare slappe av og være med kjærsten min. 

-Hva skal dere i dag? 
-Synes om bildene?Blomsterbarn

bilde
Tok noen selvportretter i dag! Gleder meg til jeg skal ta flere portrettbilder i ferien, slik jeg kan huske å prøve ut den nye reflektoren min. Kommer sikkert mer av bildene etterhvert.

Hva synes du om bildene?

Påskeferie

 
I går var jeg på en kjempekjekk tur til til moa med min kjekke venninner! Vi feiret påskeferien med en god pizza på Dolly Dimples, etterfølgt av litt shopping. Er så glad for at jeg kom på vidergående og fikk endelig en vennegjeng som jeg kan være meg selv i! Det er jeg utrolig takknemlig for.

I dag skal jeg i selskap til de kjekke søskenbarna mine som ble 2 år på torsdag! Skal ta med meg kameraet, så får jeg sikkert knipset noen søte bilder av dem, de er jo så herlige! Ellers skiner solen ute, deilig med vårfølelse! :)Ha en fin dag videre!


 

Close

 


Canon EOS 650D + 50mm 1.4 USM + 10+ makrofilter

Ble veldig fornøyd med desse bildene!

-Hva synes du? 

My angel

 ♥♥♥♥

-Hva syns du om bildene?20.03.2013

 

Akkurat nå skriver jeg på ett refleksjonsnotat som skal innleveres med en filmoppgave vi har laget på skolen! Refleksjonsnotat er noe av der kjedeligste jeg vet om, men må man så må man.. Litt positvt siden jeg får forklare om man har gjort litt feil da. Jeg fikk oppgaven å lage filmplakaten, kanskje jeg kan vise dere når vi har levert inn prosjektet. 
Ellers har vi matteprøve som sagt på fredag, gruer meg.. Men vi har heldigvis ferie etterpå skolen!!!


Tenkte jeg bare måtte oppdatere bloggen litt! Skal prøve å ta mye bilder i påsken! 

Ha en fin dag videre

Snart ferie

Kjenner jeg gruer meg til denne uken som kommer! En matteprøve, sikkert gruppesamtale med karakter og innleveringer av en dokumentarteaser og refleksjonsnotat på den.. Alt på en uke, veldig stressende! Kan hende jeg ikke blogger så mye, men skal prøve vertfall. Kanskje jeg lager en video i påskeferien, en film der jeg viser hvordan jeg lager en header i photoshop, der jeg spoler opp på en måte?
Men er glad for jeg går media da, viss jeg hadde gått studiespesialiserende hadde jeg kanskje hatt det slik hver uke. Har heldigvis påskeferie etterpå, så det skal bli deilig! Skal prøve å ta mye bilder og blogge! Skal også til beste Embla og overnatte, så skal vi kikke rundt i butikker! Gleder meg!!


-Hva synes du om bildene?
-Gleder du deg til påskeferie?
 

Blue

bilde


Tatt med 50mm og makrofilter!

-Hva synes du?

14.03.2013

bilde


I dag var vi på Strandafjellet med skolen! Står ikke på ski, så det var litt kjedelig. Men hallo! kjekkere enn vanlig skole da! Tok ikke så mange bilder, typisk ass.. 

-Hva har du gjort i dag?  

Gratis design - Simple Grey

bildeVil du ha dette designet? Nå har jeg lagt ut kodene HER! Der står forskjellige innlegg hvor du legger inn hvor. Der står også om hvordan du fjerner ting, eller endrer på header, profilbilde og knapper! 

Husk at det ikke er lov til å fjerne knappen i sidemenyen der det står "gratisdesign av sarasfoto.blogg.no" fordi jeg vil ikke at noen andre skal si at de har laget designet! Har brukt mye tid på dette. 
Ellers kan dere endre på hva dere vil!


Headerstørrelse:
Høyde: 1100px
Bredde: 600px

Bildene kan lastes helt opp til 800px!


-Liker dere designet? 

12.03.2013

bilde

Enda en dag der jeg var borte fra skolen.. Ikke gøy å være syk! Utrolig kjipt, men jeg skal heldgvis i morgen!

I dag fikk jeg noen nye filtre, en reflektor og nytt (endelig) minnekort! Gleder meg til jeg får bruke det skikkelig. Kan sikkert vise dere en dag! 

-Hva synes du om bildene?


Gratis design?

bilde
I dag har jeg vært syk, så siden jeg ikke var på skolen, måtte jeg jo ha noe å gjøre på! Begynte på dette designet på fredag, men gadd ikke å gjøre det ferdig. Derfor gjorde jeg det ferdig i dag, og ble egentlig veldig fornøyd! Har tenkt til å legge ut kodene når jeg er ferdig med å skrive ett innlegg om hva som er lov, og ikke lov. Skal også forklare mer om bildestørrelse, hvor man kan endre headeren og profilbildet.

-Hva synes du?
-Ville du hatt dette designet?SUNday

bilde
Canon EOS 650D + 50mm 1.4 USM - Selvportrett

Herlig med sol ute! I dag har mamma bursdag, så nå skal vi snart spise god middag, så drar vi på bowling! :) kooselig. 

Ha en fin søndag videre


-Hva gjør dere i dag? 

Vi er i avisen!

bilde

Jeg og Lotta er i avisen! Venninna mi Katrine jobbet der i arbeidsuken, og bestemte seg for å skrive litt om meg og Lotta! Kjempekoselig :) Avisen kom ut i går. 
Og til alle som tror at jeg går andre-året på vidergående: Katrine skrev feil, haha! Har ikke hoppet opp ett år nei, hihi. 

Round sunglasses

bildeSiden det var sol i dag også (❤) måtte jeg utnytte det med å ta litt bilder! Solbrillene er fra glitter om noen lurte!

Ha en fin dag videre! 
 

Vårfølelse

bilde


Fredagsfølelse! Har vært sol i hele dag, herlig! Fortsatt utrolig kaldt, men skal ikke klage!
I dag fikk vi vafler og kake med læreren vår, så den siste timen bestod av spising og chilling. Kjempegreit, hihi!

Senere i dag skal jeg bare slappe av, men tenkte å begynne på ett gratisdesign! Har begynt å skjønne meg litt på HTML koder og slikt. Har ett nebulagratisdesign på lur, men vil prøve meg på å lage ett helt enkelt ett. Noen som er interesserte?

Og forresten, gratulerer med kvinnedagen, jenter! 

-Synes om bildene?


A cup of nebula

bildePrøvde meg på "nebula-redigering" i photoshop..

-Hva synes du? 
Favourite #1

bilde


En av mine favoritter i klesskapet! Perfekt i mine øyne! Har hatt den en god stund nå, men jeg kom på nå at jeg kunne blogge om den..

-Hva synes du om jakken?

My dog

bilde


Noen bilder av Lotta, hunden min! Hun er av rasen mops til de som lurte! :) Får aldri nok av å ta bilder av henne, hihi!

Har du hund? Likte du bildene?

04.03.2013

bilde


Canon 650D - 50mm 1.4 USM


Har ingenting annet å vise dere i nuet, så slenger med desse to bildene! 


Likte du bildene?

Mitt kamerautstyr

bilde

Canon EOS 650D

Kameraet mitt! Hadde 400D før, men jeg kjøpte dette fordi jeg hadde lyst på ett kamera med vendbar skjerm som kunne filme. Veldig fornøyd! 50mm 1.4 USM

Dette objektivet bruker jeg så og si hele tiden! Elsker det. Objektivet gir deg mulighet til å stor blenderåpning, altså veldig uskarp bakgrunn. Veldig fin å bruke til portrettbilder! Har 50mm 1.8 også, men kjøpte 1.4 en stund etterpå. 1.8 objektivet låner ei venninne akkurat nå, så jeg kunne ikke ta bilder av den. Men den ser ganske lik ut, og er ett godt alternativ om du vil betale under halve prisen.
 


 70-300mm 

Teleovjektivet mitt. Bruker den ikke så mye, men skal definitivt ta det med neste gang jeg er i en dyrepark ellernoe. Kan zoome veldig mye! 20-35mm 

Vidvinkel. Bruker ikke denne så mye, men har tenkt å ta noen nye bilder med den snart. Fin til å ta landskapsbilder med! 


Gorillapod

Kjøpte denne før jeg fikk meg høyt kamerastativ. Ganske kul, man kan surre den rundt ting, og feste kameraet oppå. Fungerer som ett kamerastativ. Tror jeg kjøpte den på Clas ohlson faktisk!Ellers har jeg:
-18-55mm
-Kamerastativ/Tripod
-Fjernutløser
-Ekstern blits

Og ønsker meg:
-Beautydish
-Close-up filter
-18-200mm
-30mm 1.4
(Sikkert mer som jeg ikke kommer på nå)Noen som har noe av det samme?
 

Noen headere

bilde

I det siste har jeg laget utrolig mange headere på headerplease.com ! Merker at jeg får flere lesere etter jeg begynte å lage headere der, og det hjelper utrolig mye på blogghumøret!
Om du vil ha header av meg, er det lettest at du registrerer deg på denne siden. Du kan finne meg som sagt der HER. Er lettest å lage til folk som vet hvordan headeren skal være først, og ikke ombestemmer seg hele tiden.. Så vil jeg at du skal bruke bra bilder og vite headerstørrelsen. 


-Hva syns du?

03.03.2013

bilde

I går tok jeg noen bilder av mamma og venninnen hennes! Koselig å få ta bilder av forskjellige folk. Er veldig glad i å ta portrettbilder!

-Hva gjorde dere i går?

2. mars

bilde


Deilig å stå opp sent i dag! I dag skal jeg bare slappe som vanlig... Drittvær ute, håper det blir vår snart! Hadde egentlig tenkt å ta noen nye bilder ute, men det frister ikke i regnet..

-Sort hvitt eller farger? 

FredagHar vært en fin fredag! I morgen er jo det lørdag, så da tenkte jeg å ta noen nye bilder ute, om været er lovelig.. Tenkte å søke opp inspirasjon på nettet nå! 

Hva skal du i kveld?  

Sommer

bilde

//Mine bilder fra sommeren 2012

Gleder meg sånn til sommeren kommer! (Kanskje) bedre vær, at mye bilder og reise! Gleder meg bare enda mer når jeg ser ut... Det snødde nemlig i går!

Gleder du deg til sommeren? 

Sara Helen Haram

Hei! Nå har du klikket deg innom min blogg. Jeg blogger for det meste om fotografi. Jeg elsker å ta bilder, har holdt på med fotografi i ca.4 år nå. Ellers går jeg andre året på Medier og kommunikasjon. Om det er noe annet, så er det bare å spørre! Kommenterer som regel alltid tilbake!FØLG MEG

hits