februar 2014

Fototips - Hvordan ta gode portretter

Fokuser på øynene

Folk legger ofte merke til øyne når de ser portretter, og det kan si ganske mye. Husk å ha fokus på øynene, og la de komme frem godt! Øyne kan formidle mange budskap. 
Stor blenderåpning

Stor blenderåpning kan forbedre ett portrett, fordi det kan skille modellen ut i fra en forstyrrende bakgrunn og sette modellen i hovedfokuset. Skru på manuell innstilling på kameraet og sett f-tallet til det miste tallet du finner!


Det gyldne snitt

Det gyldne snitt vil si at du plasserer modellen litt vekk ifra midten, og det gir en kompsisjon som er behagelig for øyet å se på. Det gir en slags spenning i bildet. Ovenfor kan man se at jeg har brukt dette ganske mye.

Perspektiv

Her er det i hovedfokus tre ting du kan velge mellom; fugleperspektiv, froskeperspektiv eller normalperspektiv. Fugleperspektiv er å ta bilde ovenfor og ned, froskeperspektiv er omvendt, og normal er å ta bilder fra normalt bakkenivå. Om du skal gjøre modellen din liten og uskyldig, velger du fugleperspektiv for at man skal få en følelse av å se ned på de. Eller du vil gjøre personen stor og mektig, og du tar bilde av modellen nedenfor og opp.


Vær kreativ

Mange legger lettere merke til fotografiet ditt om det har noe annerledes og intressant. Farger, at bildet forteller historier, klær eller sminke kan gjøre portrettet mer spesielt slik at folk legger merke til det. Let etter inspirasjon til sminketutorialt på youtube, eller kreative portretter på deviantart. Du kan også lete etter spennende locations for anledningen.

Litt inspirasjon: (trykk på bildene for å komme til linken)Lys

Lys er vikitg for å få frem modellen din. De fleste har tilgang til godt naturlig lys, men man kan bruke en reflektor for å lyse opp. En reflektor er ett objekt som reflekterer lys, og du kan bruke det til å lyse opp skygger på modellen slik at de ikke blir for mørke. Du kan lage en reflektor av aliminiumspapir, eller du kan kjøpe en ganske billig. Det beste fotolyset finner man rikitig nok med lett overskyet vær. Sol kan skape masse harde skygger, så skarp sol er ikke alltid det beste. Den innebygde blitsen på kameraet skal du heller ikke bruke, for den skaper harde og unaturlige skygger. 

Redigering

Etterbehandling av bilder er ganske vikitig. Å fjerne kviser, skarpe opp bildet og gi farger er med på å gjøre bildet finere og modellen i fokus. Kanskje jeg kan lage ett innlegg eller en video om hvordan jeg redigerer portretter? Noen av etterbehandlingene mine:

Noe annet tema dere vil ha tips om til neste gang?

Spørsmålsrunde - Svar #1

Fototips?

Har hatt litt fototips på bloggen, du finner dem i sidebaren under fototips! Jeg skal skrive flere, men da må dere gi hint på hva dere ønsker å bli tipset om.

Hva er inspirasjonen din når du tar bilder?

Enten så har jeg funnet inspirasjon på weheartit, deviantart eller andre sider, eller så tar jeg egentlig bare med meg kameraet ut og tar bilder. Ellers leter jeg etter photoshop tutorials på nettet, og finner inpirasjon der. Jeg finner også mange fototips på andre fotoblogger!

Når begynte du å ta bilder?

Jeg har alltid likt å ha kameraet i hendene, men jeg begynte skikkelig å ta bilder når jeg var ca. 12 år. 


Hvem er dine favoritt fotoblogger ?

fotoogwebdesign.blogg.no

fotomaritas.blogg.no

marenviks.blogg.no

titt.blogg.no

sofiesund.com

suherdni.wordpress.com 

 

Hvem ser du opp til?

Det må nok bli mammaen min og tanten min Elisabeth❤ Mamma stiller alltid opp, og er der alltid for oss. Hun sørger alltid for at alle rundt henne har det bra, og tenker først på andre før hun tenker på seg selv. Med andre ord; hun er snill, vakker og en utrolig støttende person. Tanten min har tatt meg med på utrolig mange reiser, og en person jeg alltid kan få tips og råd fra. Derfor ser jeg opp til desse!


Hvis du kunne forandret verden med en ting, hva hadde det vært?

Hmm, utrolig vanskelig spørsmål. Måtte vært mat til alle, null krig og null dyremisshandling!

 

Hvilket kamera  bruker du?

Bruker canon EOS 650D!

 

 Hva SKAL du få gjort iløpet av 2014?

- Ta en slik piercing:oog ta masse bilder! Haha, ikke mye jeg skal få gjort, men jeg tar det som det kommer!

 

 

Visst du fikk en gratis reise, hvor ville du dratt?

Hmm, tror jeg ville valgt Maldivene, Bora Bora eller New York!Hva er det beste ved å blogge?

Det beste med å blogge er å dele bilder og ord med mine kjekke lesere! Også det å få tilbakemeldinger. 

 


Ditt beste minnet av 2013?

Må nok bli Bulgaria i sommer. Elsker å reise!


 

Hva vil du etter vgs?

Det er utrolig vanskelig ennå, så jeg er fortsatt ikke sikker. Skal jo gå media i ett år til (siste året) så kanskje jeg finner ut da! Har tenkt litt på å ta ett friår, så begynne på høyskole (tenkte fotoskole) for da kunne jeg tjent opp litt penger først så eventuelt flytte nærmere skole. Men som sagt, fortsatt usikker!

 

Hva er det beste med å gå media?

Det beste med meida er å gå i klasse med folk som intresserer seg for det samme for deg, og at man får så mange kjekke oppgaver! Også det at det ikke er så mye lekser og ikke så tungt arbeid i forhold til studiespess. Får også studiekompetanse, så det er jo ett stort pluss!
Resten av svarene kommer så fort det kan!

Vil du ha design?

Nå som jeg har vinterferie, så har jo jeg masse tid til overs. Jeg tenker at om noen har lyst på gratis skreddersydd design, så kan jeg lage! Elsker å lage design, og få litt utfordringer og slikt. Jeg kan få til det meste, lager header og koder designet slik du ønsker. Skal prøve å lage til alle som spørr denne uken.

Noen design jeg har kodet i det siste:
Det du må oppgi om du ønsker er:

- Farger

- Design du liker fra før
- Om du ønsker knapper eller menyer
- Sidebar
- Headerønsker
- Bilder (må ha GOD kvalitet, ikke mobilbilder, ufokuserte bilder eller webkamerabilder) 
 

Kontakt meg her på bloggen, mail (sarasfoto@hotmail.no) eller facebooksiden min HER  om du ønsker!


-Likte du designene?

 

 

KAN DESVERRE IKKE TA PÅ MEG MER NÅ, MEN DET BLIR FLERE SJANGSER! :)

Videre i UKM!

 

Forrige helg var jeg med på UKM for første gang og deltok med fem bilder. Hadde tenkt å bli med året før, men tiden bare fløy avsted. Det var utrolig gøy, og jeg anbefaler folk å melde seg på om de har noe de vil vise frem! Utrolig mange flinke ungdommer og mange fine innslag. 

På tirsdag fikk jeg telefon fra en av kontaktpersonene av UKM der jeg bor, og fikk en gladnyhet at jeg er videre i fylkesmønstringen! Ble så sykt glad, og sov skikkelig godt etterpå, haha! Sykt å tenke på at jeg var en av de to som kom videre i kunst, i og med at det var så mange flinke kunstnere og at det var første gangen jeg meldte meg på. Gleder meg veldig til fylkesmønstringen, når den til kommer skal jeg ta med meg kamera og prøve å knipse noen bilder. Føler meg sykt heldig, utrolig gøy!

Dette er det bildet jeg kom videre med: 

Om noen lurer på hva som er tanken bak bildet, så er det at alle burde få si sin mening, uansett hvordan de er, klesstil eller måten de er på. Uansett hvem du er burde du få bruke ytringsfriheten din og si det du mener, og at ingen skal gi fra deg retten til det. Så med andre ord, så er det ganske sterke meninger og tanker bak bildet!

 

De andre bildene jeg deltok med:


Har fått vinterferie også nå, og håper å få blogget en del i vinterferien også. Skal prøve å vise dere noen bloggdesign jeg har laget i det siste, og svare på spørsmålsrunden! Har fått mange spørsmål, men om du har noe du vil vite, så send gjerne inn spørsmålet ditt HER! 


#UKM #foto #fotografi #fylkesmønstring 

Sara Helen Haram

Hei! Nå har du klikket deg innom min blogg. Jeg blogger for det meste om fotografi. Jeg elsker å ta bilder, har holdt på med fotografi i ca.4 år nå. Ellers går jeg andre året på Medier og kommunikasjon. Om det er noe annet, så er det bare å spørre! Kommenterer som regel alltid tilbake!FØLG MEG

hits